tiistai 31. tammikuuta 2012

Puhtaus on puoliruokaa.

On tiistai, viikko vasta aluillaan. Istuskelen keittiönpöydän ääressä ja välillä vilkuilen ikkunasta ulos, josta näkyy talvinen Espoonlahti. Kello lähentelee jo 15 ja olen tehnyt paljonkin tänä päivänä. Kerrottakoon siitä..



Heräilin joskus 11 jälkeen ja yökin oli suhkot levollinen. En heräillyt normaaliin totuttuun tapaan useasti, vaan nukuin erittäin hyvin. Unenpöpperöt silmistä ja ylös sängystä ja suurehko kysymysmerkki pääni yläpuolella - mitä sitä tänään tekisi? Kun pääni systeemi oli vihdoin ladannut itsensä kokonaan käyttövalmiiksi niin päätin alkaa siivoamaan - edelliskerrasta kun oli jo "hieman" aikaa.

Varsinainen siivousottelu alkoi, että keräilin kaikki likapyykit lattioilta pitkin yksiötäni. Vaikka tämä nyt ei mitenkään suuri ole niin tuntuu kuin asuisi omakotitalossa - vaatteita siellä, vaatteita täällä. Niitä oli loputtomasti ja välillä mietin jo keskeyttäväni koko projektin. Vaan ei, sinnikkyydellä ja asenteella "Minä nyt siivoan" sain aloitettua rumban ja siitähän se sitten lähti! Pyykit rullaamaan koneeseen ja sitten alkoi roskien keräily - niitäkin kun löytyy ajatella!

Kun roskat oli kerätty ja pyykit koneessa peseytymässä oli vaatteiden, kenkien ym, tilpehöörin paikalle laittaminen. Tässä vaiheessa jo alkoi olla hyvä fiilis, kun saa sentään jotain aikaiseksi eikä vain makoile koko päivää sängyn pohjalla. Taasen kun tämä combinaatio oli suoritettu, oli aika ottaa imuri kauniiseen käteen ja alkaa imuroimaan. Ihmettelin suuresti, miksi imuri ei vedä ja nyt oli korkea aika sitten vaihtaa se pölypussi siihen - kestihän se jo lähes 2v! (ja kyllä, ostin imurin muuttaessani 2010 ja nyt vasta vaihdoin ensimmäisen kerran pölypussin - suotta vaihtamaan jos toimii ihanteellisesti!).

Imurointi suoritettu hieman epäloogisessa järjestyksessä. Ensiksi olohuoneen puolikas, keittiö, loppu olohuone, eteinen? Itseänikin hämmentää tämä kyseinen järjestys, mutta whatever.. On siistiä! Tämän jälkeen olikin vuorossa lasi- ja peilipintojen puhdistus, koska omaan lasisen keittiönpöydän ja olohuoneen pöydän. Tiedettäen, niissä näkyy lika ja pöly niin helposti, että melkein saisi joka tunti olla heiluttamassa rättiä jos suinkaan vaan viitsisi - niin innokas en kuitenkaan ole.

Siivous alkaa olemaan loppusuoralla ja "ei-niinkään-kiva" osio edessä - tiskaus. Vaikka kerta toisensa jälkeen päätän, että pesen lautasen heti kun syön siltä niin eih! Aina sitä tiskiä kerääntyy ja kerääntyy ja jossakin vaiheessa katsot allapäin sitä vuorta, että miksi miksi miksi! Noh, ei mahda minkään, tehtävä se on. Lukitaan vaihde "tiskaus agressio", otetaan Spotifystä Salivian "Click Click Boom" kappale ja aletaan hommiin! Astiat peseentyivät sellaisella voimalla, että Itämeren aallokko on lastenleikkiä tämän rinnalla! No ei vaineskaan.. Puhtaita asitoita ja näin ollen siivous 95% valmis! Voiko paremmin enään mennä?

Nyt vielä olisi pientä pölyjen pyyhintää, pyykkien laittamista kuivumaan, mutta ajattelin pitää pienen luovan tauon tässä välissä. Tuoretta kahvia pannussa, suklaata edessä kipossa - mihin tässä valmiissa maailmassa on kiire? Jossakin vaiheessa voisin pyöräyttää raksamiehen erikoisen itselleni, eli lihapiirakan parilla nakilla ja kyytipojaksi vaikka puoli litraa raikasta sekamehua! Näihin kuviin, näihin tunnelmiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti